Dr. Lucie Dušková z Ústavu hospodářských a sociálních dějin FF UK vyhrála cenu odborného časopisu European Review of History

„Ocenění pro mladé vědce získala za odborný článek s názvem „Ideál ctnostné společnosti a lidé na okraji v lidově demokratickém Československu 1945–1960“. Porota ocenila aktuální a inovativní téma článku, práci s prameny, pestrost použitého materiálu a čtivost textu.

Článek vznikl na základě výzkumu k dizertační práci „Noc v Československu 1945–1960: reprezentace a sociální praxe“, kterou dr. Dušková na ústavu obhájila v září 2019. Pojednává o reprezentaci lidí na okraji společnosti, přístupu institucí k nim a sociálním kontextu jejich života v období nástupu a stabilizace diktatury komunistické strany v Československu.

Díky finanční odměně bude vítězný článek přeložen do anglického nebo francouzského jazyka a publikován v prvním čísle mezinárodního periodika v roce 2021.

Petr Kukal, mluvčí FF UK“

Převzato z oficiálního sdělení na stránkách FF UK. Sdělení umístěno zde.

Úvod > Nástěnka > Dr. Lucie Dušková z Ústavu hospodářských a sociálních dějin FF UK vyhrála cenu odborného časopisu European Review of History